La Sra. Teresa Riesgo i La Sra. Elisa Rivera visiten els agents per conèixer el model de Transferència TECNIO

16 d'octubre de 2024

La secretaria general de innovación Sra. Teresa Riesgo i la directora general de TC Sra. Elisa Rivero visiten Barcelona per conèixer el model TECNIO i la seva capacitat de transferència tecnològica

La jornada ha inclòs visites a centres TECNIO i spin-offs, així com la participació de la directora general de transferència i societat del coneixement, Sra. Laia Arnal.

Barcelona, 15 d’octubre del 2024

Aquest dimarts 15 d’octubre la secretaria general de innovación del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades, Sra. Teresa Riesgo, i la directora general de planificación, coordinación y transferencia de conocimiento, Sra. Elisa Rivera, han visitat Barcelona amb l’objectiu de conèixer de prop el model TECNIO, un referent en la transferència de coneixement a tot l’estat. La visita ha comptat amb la participació de Sra. Laia Arnal, directora general de transferència i societat del coneixement, així com membres de Grups TECNIO i personalitats del món empresarial.

Durant la jornada, la Sra. Riesgo ha estat acompanyada per Sr. Santi Royo, vicepresident de TECNIO, el Sr. Manuel Palacín, director de l’Associació TECNIO, així com així com pel Rector de la UPC Daniel Crespo i dels vicerectors Mercè Segarra (UB) i Climent Molins (UPC). La delegació ha començat amb una presentació del model TECNIO, centrada en el seu impacte sobre la transferència tecnològica i la col·laboració entre universitats, empreses i spin-offs.

Posteriorment han visitat diversos centres TECNIO, incloent-hi el centre TECNIO UPC-CITCEA on el Director Dr. Daniel Montesinos i el gerent Sr. David Agustí han presentat els seus projectes d’innovació, amb la participació de figures com Sr. Carles Guilera, CEO de GUILERA S.A., i President de la Cambra de Comerç del Baix Llobregat i Sr. Luis Garcia, manager de R+D i persona que ha portat la col·laboració amb CITCEA-UPC. També s’ha destacat l’experiència de col·laboració recerca-empresa de l’investigador i ex-CEO de IGRID T&D Sr. Ferran Bohigas i la contribució de les spin-offs del centre com eRoots de la mà dels seus co-fundadors el Dr. ICREA Oriol Gomis i el Sr. Josep Fanals.

La visita ha culminat al Parc Científic de Barcelona (PCB) on els ha donat la benvinguda la Directora Maria Terrades i on han gaudit de la presentació de l’activitat de transferència del grup TECNIO UB-CPT per part de la directora Sra. Irene Garcia, que ha estat acompanyada pel Sr. Llorenç Comas, president de TM Comas, empresa dedicada a l’execució de treballs especials i manteniment del sector de la mecànica de precisió.

Gabriel Bestard, CEO de VITALA, spinoff sorgida del centre CERCA IBEC, ha explicat l’activitat de la seva companyia deep-tech centrada en el desenvo-lupament de tecnologies “organ-on-a-chip” i MRI-HP que pretén revolucionar el camp de les anàlisis pre-clíniques de nous fàrmacs.

En les seves intervencions finals la secretaria general de innovación Sra. Teresa Riesgo ha expressat el seu reconeixement cap a l’encaix del model TECNIO amb la política estatal de transferència tecnològica, ressaltant la necessitat de seguir impulsant projectes destacats com aquests. “Ha estat molt interessant conèixer TECNIO perquè presenta un model molt clar, adequat i orientat als grups de recerca. TECNIO té un model molt clar que ha de ser traslladable a altres regions del país.”

Al mateix temps, la Sra. Elisa Rivero, directora general de planificación, coordinación y transferencia de conocimiento, ha destacat que la transferència de coneixement és una prioritat pel Ministerio. “Venir a Catalunya a conèixer el model TECNIO és una necessitat per veure com es pot exportar aquest model d’èxit a altres territoris. El nou PEICTI té com a un dels seus pilars fonamentals la transferència de coneixement.”

La jornada ha conclòs amb una reunió final amb la Junta directiva de TECNIO i un dinar de networking, on s’han explorat noves oportunitats de col·laboració per al futur.

 

Notícies relacionades