28 de novembre de 2022
Ramon Tremosa i Judith Toronjo visiten els grups TECNIO de la Universitat Politècnica de Catalunya
Ahir al matí, els diputats de Junts del Parlament de Catalunya Ramon Tremosa i Judith Toronjo van visitar l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) de la Universitat Politècnica de Barcelona – BarcelonaTech (UPC). Una visita que els va servir perl poder conèixer i veure de prop la tasca que es fa des dels grups TECNIO de la universitat.
Durant la visita, els diputats van poder conèixer el Centre Avançat de Tecnologies Mecàniques (CATMECH), el Centre Català del Plàstic (CCP), el Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6), el Centre d’Innovació Tecnològica en Convertidors Estàtics i Accionaments (CITCEA), el Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (CREB) i el Centre Tecnològic de Transferència de Calor (CTTC). També van estar introduits a la feina que fan des del grup Innovació en Materials i Enginyeria Molecular Centre d’Integritat Estructural, Fiabilitat i Micromecànica dels Materials (IMEM-CIEFMA), l’Inlab FIB, l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER), l’Institut de Robòtica Industrial (IRI), el Grup de Compatibilitat Electromagnètica (GCEM) i el Motion Control and Industrial Applications Research Group. Tanmateix, els diputats també van poder conéixer la feina dels grups Motion Control and Industrial Applications Research Group (MCIA), el Centre de Desenvolupament Tecnològic de Sistemes d’Adquisició Remota i Tractament de la Informació (SARTI), el de Sistemes Elèctrics d’Energia Renovable SEER i l’Smart Sustainable Ressources (SSR).
En aquesta visita institucional, els diputats van ser rebuts pel vicerector de la UPC, Climent Molins, pel vicepresident i el director de l’Associació TECNIO, Santiago Royo i Manuel Palacin, i pel coordinador dels grups TECNIO de la UPC, Antonio Alvarez.
Durant la visita, el vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria, Climent Molins, va ser l’encarregat de donar la benvinguda institucional. El va seguir Santiago Royo, que va presentar l’Associació TECNIO, i Antonio Alvarez, el director de CIT UPC i coordinador dels grups TECNIO la universitat, que ha exposat i presentat la tasca dels grups.
Un cop finalitzades les presentacions, els diputats han procedit a visitar el Laboratori d’Enginyeria Biomecànica (BIOMEC), que forma part de CREB, i el d’Electrònica del CITCEA, per acabar la visita amb el Laboratori de Robòtica i Drons de l’Institut de Robòtica Industrial (IRI CSIC-UPC).
L’associació TECNIO, creada el 2021, va néixer amb la idea d’impulsar un model d’excel·lència en la transferència dels resultats de la recerca a l’empresa i a la societat. Per fer-ho, l’associació aglutina 56 grups universitaris i centres de recerca CERCA i CSIC que disposen de l’acreditació TECNIO atorgada per ACCIÓ, un distintiu qualitatiu que identifica i dona visibilitat als desenvolupadors de tecnologia del sistema R+D+I de Catalunya amb capacitats tecnològiques diferencials i amb potencialitat de transferir-les al teixit empresarial, fent atractiu internacionalment l’ecosistema català d’innovació.
Notícies relacionades
Des de l'Associació TECNIO hem tingut l'oportunitat d'analitzar dos casos d'èxit que il·lustren el potencial de la transferència tecnològica quan [...]
La tercera edició del Congrés TECNIO ha posat de manifest que la transferència de coneixement és un motor indispensable per [...]
Terrassa acull el III Congrés TECNIO, tot un referent en la transferència de coneixement a Catalunya
La tercera edició del Congrés TECNIO se centra en la transferència de coneixement com a motor indispensable per a millorar [...]