fagor ederlan

20 de setembre de 2024

FAGOR EDERLAN i agents TECNIO es reuneixen per explorar oportunitats de col·laboració

Aquest dijous 19 de setembre 10 associats TECNIO han tingut l’oportunitat d’explorar oportunitats de col·laboració amb Fagor Ederlan, cooperativa líder en components de Chassis i Powertrain per l’Automoció amb més de 50 anys i uns 565 M€ de facturació.

Fagor Ederlan, ha escollit inLab FIB IIIA-CSIC MCIA GCEM-UPC CITCEA-UPC GREiA, DIOPMA IREC, CAT Mech-UPC, CPT-UB per participar en un workshop que ha tingut lloc a l’emblemàtic edifici de rectorat de la UPC. Els agents TECNIO han tingut l’oportunitat de conèixer els reptes en l’àmbit de l’automoció de la cooperativa de Mondragón, així com les seves necessitats específiques, per tal de buscar noves solucions al voltant de 3 àrees d’especial interès de Edertek, centre Tecnològic de Fagor Ederlan.

Orientació dels agents TECNIO a la indústria
Per part de Fagor Ederlan han liderat el workshop tres representants de la divisió d’Innovació Edertek encapçalats per Patxi Rodríguez, Director científic i tecnològic, Ion Larrañaga, director d’innovació i Estíbaliz Elizondo, investigadora de projectes d’innovació 4.0. A la sessió han transmès els seus reptes i necessitats en diferents taules de treball.

En finalitzar la trobada, el Sr. Patxi Rodríguez, Director científic i tecnològic, ha destacat l’orientació dels grups a la indústria i amb “aplicacions industrials que podrien ajudar-nos a millorar la nostra competitivitat i rendibilitat en el món de l’automoció”.

El seu company Ion Larrañaga com a director d’innovació apossat ènfasi en el balanç positiu de la jornada, que els ha permés conèixer de primera mà un munt d’actors industrials, tecnològics i científics de diferents àmbits que per a una estratègia de open innovation com al fet que tenim nosaltres ens facilita molt les coses. I remarca: “Hem trobat temes d’interès que haurem de seguir i que esperem que arribem a projectes i a resultats molt interessants per a nosaltres.”

Per la seva banda Estíbaliz Elizondo, investigadora de projectes d’innovació 4.0. conclou: “La veritat és que ha superat les expectatives que portava personalment i ha estat una manera de connectar les necessitats industrials identificades en la nostra empresa amb les capacitats tecnològiques dels diferents membres que conformen TECNIO. I, sincerament crec i espero que aquest pugui ser l’inici d’una col·laboració a futur.”

Des de l’Associació TECNIO destaquem el valor aportat pels nostres socis i la seva participació en aquesta oportunitat de connexió de les capacitats dels agents TECNIO amb les necessitats i reptes de la indústria. Un fantàstic punt de partida per futures col·laboracions.

 

Notícies relacionades