13 de setembre de 2024

Les claus de l’acreditació TECNIO 2025-2028: sessió informativa

Descobrim les claus de la nova acreditació TECNIO 2025-2028 a la sessió informativa en línia, on els representants d’ACCIÓ Jesús Murillo, mànager de Transferència i Tecnologia d’ACCIÓ, acompanyat de Gisela Muñoz Ferràs, Consultora Sènior de Desenvolupament de Negoci Tecnològic i Mireia Carbonell, Líder d’equip de Sistemes de Gestió i Acreditació han exposat els requisits necessaris als agents TECNIO.

TECNIO identifica els grups de recerca amb capacitats tecnològiques diferencials i experiència en realitzar projectes R+D amb empreses.”

En primer lloc, el mànager de Transferència i Tecnologia d’ACCIÓ Jesús Murillo ha exposat el context de l’ecosistema empresarial català i el paper clau dels agents TECNIO. De l’ecosistema ha destacat l’aparició continuada de noves tecnologies en confluència amb tecnologies madures i ha posat de relleu diferents necessitats com una major digitalització de la cadena de valor i d’incrementar el ritme dels processos d’innovació. Així com la incorporació de tecnologia ja propera al mercat i fomentar la innovació oberta amb start-ups i proveïdors tecnològics. De la mateixa manera, comenta: “l’objectiu és incrementar l’R+D empresarial a través de la col·laboració de les empreses amb el sistema de recerca de Catalunya i per facilitar la connexió està TECNIO per fer projectes d’R+D. TECNIO identifica els grups de recerca amb capacitats tecnològiques diferencials i experiència en realitzar projectes R+D amb empreses.”

“Agent TECNIO: un grup o conjunt de grups de recerca del sistema universitari de Catalunya tant públic com privat, dels centres de recerca CERCA, dels centres CSIC ubicats a Catalunya i d’altres entitats de dret públic ubicades a Catalunya amb capacitats tecnològiques diferencials i experiència en realitzar projectes R+D amb empreses.”

A continuació, Gisela Muñoz ha iniciat el seu torn de paraula amb la definició que estableix la nova acreditació per un agent TECNIO com un grup o conjunt de grups de recerca del sistema universitari de Catalunya tant públic com privat, dels centres de recerca CERCA, dels centres CSIC ubicats a Catalunya i d’altres entitats de dret públic ubicades a Catalunya amb capacitats tecnològiques diferencials i experiència en realitzar projectes R+D amb empreses.”

A la seva intervenció, la Consultora Sènior de Desenvolupament de Negoci Tecnològic ha assenyalat les dues categories de requisits de l’acreditació i els diversos punts que comprenen i que cal complir al 100%. Respecte als requisits de recerca i tecnologia destaca el nombre de personal mínim de 6 membres, dels quals 4 han de ser doctors o doctores amb contracte de dedicació completa i, almenys, un 80% dels membres han de ser personal investigador reconegut com a SGR per l’AGAUR. Possa l’accent també en la importància del requisit de capacitat tecnològica diferencial que implica “disposar de línies de recerca pròpies amb les persones i infraestructures necessàries per desenvolupar-les.”

” Tenir un sistema propi de gestió de la qualitat és molt important perquè l’objectiu de l’acreditació és facilitar i promoure la connexió entre els agents i les empreses. I per això ha d’haver-hi una garantia que s’està donant un nivell de qualitat en els serveis que es presten. “

Respecte als criteris empresarials remarca la importància del requisit que mitjana ingressos anuals provinents de col·laboracions empresarials sigui d’almenys un 25% del total i que aquest percentatge arribi als 120.000 €, a diferència de l’acreditació anterior, que només s’havia de complir un dels dos requisits. Per altra banda, tenir un sistema propi de gestió de la qualitat és clau per obtenir l’acreditació perquè el seu l’objectiu és facilitar i promoure la connexió entre els agents i les empreses. “Per això ha d’haver-hi una garantia que s’està donant un nivell de qualitat en els serveis que es presten, afirma”.

“Totes les sol·licituds rebudes abans del 31 d’octubre entraran a la primera comissió. Les que vagin arribant després seran tractades per ordre d’arribada i es resoldran periòdicament en futures comissions.”

Els agents TECNIO també hauran de complir almenys 4 dels 7 requisits que es valoren respecte a patents, spinnoffs (no és necessari que estiguin actives en el moment de la sol·licitud), participació en plataformes tecnològiques i projectes internacionals, capacitat de comercialització de les capacitats tecnològiques, capacitat de transferència i haver estat beneficiari d’ajuts de doctorats industrials.

Vigència de l’acreditació TECNIO 2025-2028

La nova acreditació te vigència des de l’1 de gener de 2025 fins al 31 de desembre de 2028.

Cursa la teva sol·licitud

Totes les sol·licituds rebudes abans del 31 d’octubre entraran a la primera comissió. Les que vagin arribant després seran tractades per ordre d’arribada i es resoldran periòdicament en futures comissions.

Us recomanem a tots els agents TECNIO que presenteu les vostres sol·licituds abans del 31 d’octubre per tal d’aconseguir la vostra acreditació des de l’1 de gener.

Consultes

Consultes relacionades amb el procediment d’acreditació i formulari:

acreditacio.accio@gencat.cat 935 676 184/935 851 185

Resta de consultes:

tecnio.accio@gencat.com 935 676 881

Vols recuperar la sessió informativa?

Pots accedir a la sessió gravada en aquest enllaç.

 

 

 

 

Notícies relacionades