30 d'abril de 2024

Nuclis: fins a 250.000€ per projectes R+D amb un soci acreditat TECNIO

ACCIÓ ha presentat recentment la línia d’ajuts Nuclis 2024, destinats a suportar projectes d’R+D que representin un avanç tecnològic i que ajudin les empreses a ser més competitives. Aquests ajuts a fons perdut poden arribar fins a 250.000 euros per a cada projecte, oferint una oportunitat única per a desenvolupar iniciatives que aborden els desafiaments de la transformació tecnològica i ecològica. Les empreses poden executar aquests projectes tant de manera individual com en col·laboració amb altres empreses, socis desenvolupadors acreditats TECNIO, o socis internacionals.

Els ajuts Nuclis estan especialment dissenyats per impulsar diversos objectius estratègics:

  • Afavorir la transferència de coneixement i la cooperació entre empreses i els desenvolupadors de tecnologia acreditats TECNIO.
  • Incrementar el percentatge de la despesa en R+D respecte al PIB, un indicador clau de la competitivitat d’un país.
  • Mobilitzar la inversió privada en R+D, generada a partir de suports públics.
  • Proporcionar ajuts per incentivar el desenvolupament de projectes d’R+D, tenint en compte que només el 3% dels projectes que no reben ajut acaben realitzant-se.
  • Obtenir impactes positius en el manteniment i la generació d’ocupació, així com en increments futurs de facturació.

Per a l’any 2024, els Nuclis d’R+D es presenten amb quatre línies per fer realitat les idees més innovadores i sostenibles:

  1. Nuclis d’R+D per impulsar projectes tecnològics,
  2. Nuclis d’R+D Green en Economia circular de l’àmbit dels residus,
  3. Nuclis d’R+D Green en Canvi climàtic
  4. Nuclis d’R+D individuals, de recent creació.

La convocatòria per accedir a aquests ajuts s’obrirà pròximament, marcant una oportunitat clau per a les empreses i investigadors que busquen finançament per a les seves innovacions.

Animem als socis TECNIO i a les empreses a valorar aquesta oportunitat de cooperació per portar a terme les idees més innovadores i sostenibles per aportar valor al teixit empresarial català i a la societat.

 

 

Notícies relacionades