30 de juny de 2023

Com impulsa TECNIO la connexió dels associats amb l’empresa?

Per tal de promoure la transferència del coneixement entre els grups i el centres de recerca cap a l’empresa, és fonamental disposar d’espais de trobada i col·laboració que permetin afavorir el desenvolupament de projectes disruptius en l’àmbit de la innovació i la tecnologia.

Des de l’associació TECNIO oferim als associats una àmplia varietat d’activitats que fomenten la interacció, l’intercanvi de coneixements i l’enfortiment de les xarxes professionals. Per tant, a més d’organitzar activitats pròpies com l’Spring Meeting o el Congrés anual TECNIO, donem visibilitat als nostres associats allà on són les empreses més innovadores. Amb aquest objectiu, organitzem espais de trobada com taules rodones i xerrades en congressos de rellevància internacional i en fires sectorials.

Expoquimia: el cas d’èxit de Jolt i la representació institucional de TECNIO

Una de les darreres activitats ha estat la participació en la recent Expoquimia, la fira més important del sector de la química de l’Estat. En aquesta ocasió, la presentació del cas d’èxit de JOLTspin-off sorgida del centre CERCA ICIQ amb acreditació TECNIO– va posar de manifest com les sinergies entre les empreses i els centres de recerca poden resoldre els reptes tecnològics de la indústria.

A la taula rodona, moderada per Dolors Núñez, d’ACCIÓ, vam comptar amb Alberto Bucci, CTO de Jolt i Julio Lloret Fillol, professor d’Investigació ICREA i líder de grup de recerca a l’ICIQ. Amb ells, els assistents van conèixer el seu exemple de col·laboració fructífera entre coneixement i empresa i de l’aplicació de tecnologies innovadores per abordar els desafiaments actuals.

 

Presentació del cas d'éxit de Jolt a Expoquimia

Presentació del cas d’éxit de Jolt a Expoquimia

 

També la nostra presidenta, Prof. Nora Ventosa, va tenir una participació destacada representant a l’Associació el dia de cloenda d’Expoquimia dins de l’Industry Showcase. A la sessió Tech Transfer: Missió Impossible?, va manifestar el compromís de TECNIO amb la promoció de la transferència de tecnologia i coneixement com a vehicle per a l’avanç de la innovació. A més va remarcar que, mitjançant la col·laboració i el suport financer, TECNIO ofereix un marc propici per a la connexió entre els agents del món acadèmic i empresarial, facilitant la creació d’aliances estratègiques que impulsen el desenvolupament i l’aplicació de solucions tecnològiques innovadores.

TECNIO: un pont entre coneixement i empresa

Amb aquest tipus de participació en esdeveniments TECNIO impulsa el seu objectiu de promoure la innovació, a més de potenciar el posicionament dels associats en el mercat. Alhora, continuem treballant per la influència de l’Associació en la dinamització de l’ecosistema innovador, fer tal de fer créixer la seva reputació i la dels seus agents, com un punt de referència en l’àmbit de la innovació tecnològica i la transferència de coneixement.

Però no només treballem per donar visibilitat i connexió als agents TECNIO amb l’empresa, sinó que també impulsem el reconeixement de TECNIO com un model d’èxit:

  • Agrupem els millors grups i centres de recerca especialitzats en transferència i fomentem la connexió amb les empreses que volen innovar.
  • Interlocutem amb l’administració per definir millors eines i instruments en matèria de transferència i innovació dels quals se’n beneficien els nostres associats.
  • Defensem un model de transferència basat en l’excel·lència científica i la formació de talent altament qualificat.

Vols saber-ne més sobre les nostres activitats? Pots contactar amb nosaltres aquí.

Notícies relacionades